Ändringar/uppdateringar i matbok 1.Grunderna.

Det har blivit några missar i matbok 1. Grunderna och beroende på när du köpte matboken, kan det ha ändrats redan.

Men för dig som undrar, vill jag förtydliga:

På sida 13: stavfel vid siffra nr 4, det ska alltså stå “kålrabbi” (inte kårabbi).

På sida 17: stavfel vid bilden längst ner till vänster, det ska stå “vid blötläggning  av nötter/frön: tillsätt en nypa salt” (inte blöläggning).

På sida 34: under den stora bilden med mat; orden “kyckling” och “kalkon” har förväxlats. Det ska alltså stå tvärtom:
“Uppe till vänster:
stekt kalkon, saffransris, morot och selleristavar (O, A, B, AB)
Uppe till höger:
välj annat protein som du önskar; lamm*, nöt* eller kyckling* ”

På sida 37: vid lamm under rubriken “Kött, fisk och ägg” ska det stå O, B, AB  (inte bara O, B)…

…och på samma sida (37) vid abborre ska det stå O, A, B, AB (ej O, A) – men kom ihåg att abborre kan innehålla höga halter av miljöföroreningar.

//

Tack för ditt tålamod!

Vänligen,

// Linda